Bagt marcipan med chokolade er en virkelig nem og lækker måde at lave nogle julegodter på!

Det er samtidig også en super god opskrift at lave sammen med børnene, som nemt kan være med til at udstikke marcipanen og komme topping ovenpå. Bagningen af marcipanen giver en dejlig nødde-smag. Desuden gør bagningen også, at marcipan figurerne bliver tilpas “hårde”. Chokoladen tilfører lidt crunch, mens de frysetørrede hindbær giver en dejlig syrlig smag, som passer skønt til den søde marcipan.

Ingredienserne

Opskriften på bagt marcipan med chokolade kræver kun to forskellige ingredienser. Jeg har brugt både marcipan og chokolade fra Easis, men du kan naturligvis bruge lige præcis den marcipan og chokolade, du ønsker. Jeg tænker også, at det kunne være flot at bruge evt. lys eller hvid chokolade for at lave lidt forskellige varianter. Herudover kan du frit vælge, hvad du vil toppe marcipan figurerne med. Som nævnt oven for har jeg selv brugt frysetørrede hindbær.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet er ca. 50 kcal. pr. stk. ved en portion på 18 marcipan figurer.

Print opskrift

Bagt marcipan med chokolade

  • Serveringer: 18-20 stk.

Ingredienser

  • 150 gram marcipan, fra Easis (reklame)
  • 75 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • Frysetørrede hindbær eller anden topping

Sådan gør du

  • Først skal marcipanen formes

    Start med at rulle 150 gram marcipan ud i mellem to stykker bagepapir.

    Marcipanen skal være ca. 3 mm. tyk.

    Brug nogle juleudstikkere til at forme marcipanen. Jeg har brugt et hjerte, et juletræ og en julestjerne.

    Placer marcipan figurerne på en bageplade med bagepapir.

    Gentag ovenstående indtil alt marcipanen er brugt.

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

    Bag marcipan figurerne i 4-5 min. i ovnen. De må endelig ikke få for meget, da marcipanen i så fald kan blive lidt sej. Hold derfor godt øje med dem. De skal helst ikke blive gyldne (kun lige en anelse i spidserne på eksempelvis juletræet og julestjernen).

    Lad marcipanen afkøle helt.

     

    Et lille dyp i chokolade

    Når marcipanen er helt afkølet, smeltes chokoladeknapperne.

    Dyp hver enkelt marcipan figur i den smeltede chokolade.

    Placer figuren på et stykke bagepapir og kom frysetørrede hindbær eller anden topping ovenpå.

    Lad chokolade størkne.

     

    Velbekomme!

    Marcipan figurerne kan opbevares på køl i en lufttæt beholder.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *